Obsah fóra Nová Morava Nová Morava
Diskuzní fórum - NM

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 NastaveníNastavení   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

trochu zrada

Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
roman kocis

PříspěvekZaslal: čt srpen 17, 2006 6:41 am    Předmět: trochu zrada Odpovědět s citátem

byl sem nemile prekvapen po aktivaci netu od nove moravy kdy sem zjistil ze neni to co sem hledal a to je v omezovani stahovani nezda se vam trochu trapne stahnot za cely den pouze 690mb dival sem se na netu a zjistuji ze je spousta jinych poskytovatelu siti internetu kteri toto nedelaji a kdyz tak predem upozorni nebo sami automaticky omezi rychlost stahovani proc nema teda morava vice tarifu su ochoten platit i vic kdyz me nebude odpojovan net za to ze stahuju jak jini kamaradi stahuji mnohem vic a nikdo jin net neodpojuje je to dost skoda ze to takto dopadlo uz bych si tento net asi neudelal dost me to zklamalo hlavne tarify je jich malo a to stahovani
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vit_Rusnak
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt srpen 17, 2006 9:22 am    Předmět: To by m? vážn? zajímalo... Odpovědět s citátem

Zajímalo by mě několik věcí:

1) Kde jsi došel k číslu 690 MB? (Doufám, že to tvoje mb je MB a ne Mb.) Teoreticky můžeš mít traffic (tedy ne jen download, ale i upload) 17*70 MB + 7*290 MB = 3220 MB.

(Viz http://www.novamorava.net/standard.html)

2) Co bys chtěl, za takový prachy?
Neříkám, že NM je bůhvíjaká, ale mě naprosto vyhovuje. Potřebuju si vyzvednout poštu, občas stáhnu nějaký ten program či hudbu. Filmy nestahuju, stejně většina jich je na torrentech či různých P2P sítích a těm já nefandím.

3) Když se ti to nelíbí, tak proč to zase nezrušíš?

(P.S.: No flame.)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
Pavel_Bzduch
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá srpen 18, 2006 12:48 pm    Předmět: Re: trochu zrada Odpovědět s citátem

roman kocis napsal:
byl sem nemile prekvapen po aktivaci netu od nove moravy kdy sem zjistil ze neni to co sem hledal a to je v omezovani stahovani nezda se vam trochu trapne stahnot za cely den pouze 690mb dival sem se na netu a zjistuji ze je spousta jinych poskytovatelu siti internetu kteri toto nedelaji a kdyz tak predem upozorni nebo sami automaticky omezi rychlost stahovani proc nema teda morava vice tarifu su ochoten platit i vic kdyz me nebude odpojovan net za to ze stahuju jak jini kamaradi stahuji mnohem vic a nikdo jin net neodpojuje je to dost skoda ze to takto dopadlo uz bych si tento net asi neudelal dost me to zklamalo hlavne tarify je jich malo a to stahovani

Normalne bych Vas upozornil, ze prekracujete limit (mel jste trafik 7,5 GB za dopoledne) a k odpojeni bych pristoupil teprve kdyz by toto upozorneni nemelo efekt, ale bohuzel se me nepodarilo najit na vas kontakt.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Pavel_Kuchar

PříspěvekZaslal: so srpen 19, 2006 7:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele jasný. Chápu, že se ti to může zdát. Já sem s tím měl podobnej problém. Ale naučíš se. Jako promiň, ale trafik za dopoledne 8GB!! není zrovna málo hele. Za 500 měsíčně ti nikdo nenabídne 14Mbit/s sice ne reálně, ale to je jedno. Nauč se tahat v noci a pokud máš tak dobrý kamarády, tak a? ti stáhnou co potřebuješ. Já co potřebuju si stáhnu v noci a postupně, nic nepřekračuješ a všichni jsou spokojení. Musíš to brát zase tak, že oni na tomhle internetu provozují voip a sorry, ale kdyby každej tahal...tak z toho hovoru bude slideshow. Jako neříkám, že by neměla nm udělat nový tarify, respektive vyzdvihnout trošku stahovače(i když je nikdo nemá rád), ale to už je věc jiná.

Díky za služby NM (i když někdy trošku nadávám) Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
David_Ponížil
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne srpen 20, 2006 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Od počátku jsem tento thread trošku přehlédl - věci ohledně limitů dat jsme diskutovali v sekci Rozvoje sítě již před delší dobou a datové limity jsou jasně na našich stránkách popsány k jednotlivým tarifům.Mě se také limity dat nelíbí,ale zkrátka vycházejí z možností jak můžeme k dotyčným lidem ta data dopravit.Zde je NM tak trochu regionální výjimka - za relativně malý peníz dává po wi-fi vcelku slušně rychlou linku dle obce 700-4500kb/s což jiné firmy využívající taktéž stejné pásmo nedělají... .Zato někteří jsou s cenou na obdobné úrovni měsíčních nákladů či o dost výše.Podle mě více lidí ocení rychlejší linku nežli kdyby jsme ji museli kouskovat - navíc stím by jsme měli teď dost problém - hodně lidí prostě je zvyklá mít rychlý inet a data je tolik netrápí protože zkrátka nepatří do skupiny "stahovačů".Ale samosebou jsme sto nabídnout i individuální ceny za garantované linky v cenových relacích které jsou jednak instalací a jednak použitou technologií cenově někde jinde nežli wi-fi (5 a 10GHz spoje).Nepředpokládám ale že by toto nějakou domácnost oslovilo,už proto že cena čistě spoje na 10GHz se pohybuje v kategoriích nad 100tis. a i cena garantované konektivity nad 1Mb/s by nebyla "zadarmo" jako v případě členského příspěvku.

V současnosti se usilovně pracuje na nové centrální DB na jejímž základě by jsme byli sto navýšit stávající datové limity.Odhad nasazení je 1-3měsíce (možná bude i meziverze).

Ještě si dovolím opravit Ví?u - zásadnější podmínka nežli 70MB/hod je celková podmínka 300MB/den tedy maximum dne je 300+(290*7) tedy 2330MB denně. Chápu že stahovačům toto nestačí,ale kvůli 5-10% 4len; nebude sdružení investovat peníze ostatních členů (defacto vyhazovat je z okna) jednak nákupem další konektivity (berme to tak že těch pár procent tvoří odhadem 40-50% objemu přenesených dat celé sítě) ikdyž konektivitu máme vcelku vyřešenou tak určitě se mi otevírá kudla v kapse když mi někdo přetěžuje trvale lokální APčko či následně páteř. Vím že lidi kteří nejsou technicko-ekonomicky zaměřeni toto nezajímá.Nadruhou stranu lidově řečeno mě nezajímají zase jejich nářky a vcelku dost dobře vím co si můžu dovolit zagarantovat a co už by prostě byla "sebevražda".
Pavel_Kuchar

PříspěvekZaslal: po srpen 21, 2006 9:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

David_Ponížil napsal:
Od počátku jsem tento thread trošku přehlédl - věci ohledně limitů dat jsme diskutovali v sekci Rozvoje sítě již před delší dobou a datové limity jsou jasně na našich stránkách popsány k jednotlivým tarifům.Mě se také limity dat nelíbí,ale zkrátka vycházejí z možností jak můžeme k dotyčným lidem ta data dopravit.Zde je NM tak trochu regionální výjimka - za relativně malý peníz dává po wi-fi vcelku slušně rychlou linku dle obce 700-4500kb/s což jiné firmy využívající taktéž stejné pásmo nedělají... .Zato někteří jsou s cenou na obdobné úrovni měsíčních nákladů či o dost výše.Podle mě více lidí ocení rychlejší linku nežli kdyby jsme ji museli kouskovat - navíc stím by jsme měli teď dost problém - hodně lidí prostě je zvyklá mít rychlý inet a data je tolik netrápí protože zkrátka nepatří do skupiny "stahovačů".Ale samosebou jsme sto nabídnout i individuální ceny za garantované linky v cenových relacích které jsou jednak instalací a jednak použitou technologií cenově někde jinde nežli wi-fi (5 a 10GHz spoje).Nepředpokládám ale že by toto nějakou domácnost oslovilo,už proto že cena čistě spoje na 10GHz se pohybuje v kategoriích nad 100tis. a i cena garantované konektivity nad 1Mb/s by nebyla "zadarmo" jako v případě členského příspěvku.

V současnosti se usilovně pracuje na nové centrální DB na jejímž základě by jsme byli sto navýšit stávající datové limity.Odhad nasazení je 1-3měsíce (možná bude i meziverze).

Ještě si dovolím opravit Ví?u - zásadnější podmínka nežli 70MB/hod je celková podmínka 300MB/den tedy maximum dne je 300+(290*7) tedy 2330MB denně. Chápu že stahovačům toto nestačí,ale kvůli 5-10% 4len; nebude sdružení investovat peníze ostatních členů (defacto vyhazovat je z okna) jednak nákupem další konektivity (berme to tak že těch pár procent tvoří odhadem 40-50% objemu přenesených dat celé sítě) ikdyž konektivitu máme vcelku vyřešenou tak určitě se mi otevírá kudla v kapse když mi někdo přetěžuje trvale lokální APčko či následně páteř. Vím že lidi kteří nejsou technicko-ekonomicky zaměřeni toto nezajímá.Nadruhou stranu lidově řečeno mě nezajímají zase jejich nářky a vcelku dost dobře vím co si můžu dovolit zagarantovat a co už by prostě byla "sebevražda".

Souhlas..přesně tak...proto sem rád, že mám nm. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Petr_Hruza

PříspěvekZaslal: so srpen 26, 2006 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co bys chtěl za pět stovek Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing NM the best Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Tomas_Kirs

PříspěvekZaslal: st listopad 21, 2007 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ach ta opilecká pýcha Petře ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma    Obsah fóra Nová Morava -> ANKETY Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: